Ha szeretnél te is egy kiváló közösség tagja lenni, számodra is fontos a szakmai előremenetel és kiváncsi vagy a szakkollégiumi élet szépségeire, rejtelmeire, akkor ne habozz! Jelentkezz! A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium a legjobb választás!
A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium 2015 őszén nyitotta meg ajtaját. A helyek a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatói és a Marosvásárhelyi Református Asszisztensképző diákjai számára voltak meghirdetve. A beköltözést egy felvételi előzte meg, amely az elpostázott, előírt kritériumok szerint összegyűjtött iratokból, és az ezt követő, a választóbizottsággal való személyes találkozóból állt.
Nagy örömmel fogadhatta minden pályázó, hogy felvételt nyert, így a nyár utolsó napjait megfűszerezte az új évkezdés, új környezet gondolatának izgalma. A beköltözés napján a bentlakók elfoglalhatták helyeiket az egy, két, három illetve négy ágyas szobákban, melyekhez külön fürdőszoba tartozik.
2016 decemberében kerültek először megrendezésre Marosvásárhelyen a Keresztyén Egyetemista Napok a Mifike szervezésében, amelyen december 11-13 között a várakozás témáját mélyíthették el az ide ellátogató fiatalok. Nem csak a témában, de úgy gondolom, személyes adventünkben is nagyon sokan elmélyültünk, sikerült jobban megismernünk önnön várakozásaink szintjeit, gyenge pontjait, csodáit. És a közös játékok, beszélgetések segítettek megismerni ki-ki adventjét is, épültünk egy-egy beszámoló, hitvallás és egymás által.
“Biomechanikai megfontolások az implantológiában” valamint „Orthognát sebészet és maxilladiszjunkció” témákkal tartott szakmai előadást Dr. Száva Dániel a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium előadótermében március 17.-én késő délután. Az előadás az MMDSZ fogorvosi szakosztályaként működő FOK Platform szervezésében került megrendezésre az uniDENTIS + első kiadásán. 2013 óta a Fogorvosok Világszövetsége kezdeményezésére minden évben március közepén világszerte rendezvényeket tartanak a fogápolás szükségességének felhívására.
A Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium 2015-ben alakult, mint az Erdélyi Református Egyházkerület intézménye. A szakkollégium igényes szálláshelye a marosvásárhelyen tanuló MOGYE és Református Asszisztensképzős diákoknak. A hangsúly mégsem csak a szálláslehetőségen van, hanem azokon a szakmai és lelki, közösségépítő programokon, amelyeket a kollégium biztosít a bentlakóknak. A diákok egy olyan keresztyén közösség tagjai lehetnek, amelyben mind lelkileg, mind szakmailag sokkal többet kaphatnak, mint egy átlagos bentlakásban. A heti rendszerességgel megszervezett bibliaórákon, és különböző, a lelki és közösségi életet megcélzó programokon túl nagy hangsúlyt kap a diákok szakmai fejlődésének kérdése is, ezzel is támogatva a marosvásárhelyi, erdélyi magyar orvos-, gyógyszerész- és asszisztensképzés ügyét.