Megbocsátás – egy parancsolat, egy divatos szó, egy modern pszichológiai fogalom, egy sokat hangoztatott érték, amiről beszélünk ugyan, de ritkán tapasztaljuk igazán, hogy mit is jelent? Feltételhez köthető-e a megbocsátás? Minden esetben meg kell-e bocsátani? Van-e megbocsáthatatlan?
Többek között ezeket a kérdéseket járta körül József történetének segítségével marosvásárhelyi előadásában (József, avagy a megbocsátás dilemmái) Röhrig Géza, az Oscar-díjas Saul fia című film főszereplője.
Mens sana in corpore sano - ép testben ép lélek - sokan így ismerik, így használják a Juvenalis (római költő) által írt gondolatot, úgy értelmezve azt, hogy az ép test ép lelket eredményez. Pedig az eredeti szöveg sokkal többet mond ennél, hisz így hangzik: azért imádkozzunk, hogy ép testben ép lélek legyen.
Bevezetés az orvosi terminológiába címmel tartott előadást október 10-én a Gecse Dániel Szakkollégiumban dr. Dénes Lóránd egyetemi oktató, intézményünk tanulmányi igazgatója. Az előadáson több mint százan vettek részt, nagyrészük kollégista, de voltak szép számban külsősök is.
Március 29.-április 1. között került megszervezésre Marosvásárhelyen a XXIV. Tudományos Diákköri Konferencia. A konferencia történetében immár másodjára osztott rendkívüli díjakat a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium.
2016. március 17-19. között harminc, szakkollégista és a marosvásárhelyi egyetemi gyülekezethez tartozó diák vett részt a Szegeden megszervezett ÁrAdás Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozóján.
Jelentős érdeklődés övezte az uniDENTIS+ keretében megszervezett ,,Implantológia napjainkban" című előadást, ugyanis mintegy 40 hallgató volt kíváncsi Dr. Vojth László igen gyakorlatias előadására.
Február 24-26. között második alkalommal került sor  a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügy Szakkollégiumban a Keresztyén Egyetemista Napok néven ismert rendezvényre, a szakkollégium és a Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesületének (MIFIKE) közös szervezésében. A lelkes munkatársi csapat a reformáció fényében ez alkalommal a Formák #500 címet adta a rendezvények, mely keretén belül a résztvevők közelebb kerülhettek a reformációhoz, átértékelhették annak fogalmát, jelentését vagy épp elmélkedhettek azon, milyen is lenne egyházunk ma reformáció nélkül.
Február 18-án, szombaton került sor az Egy délelőtt a házasságért című párbeszélgetős alkalomra. A Maros-Mezőségi Református Egyházmegye nyolc gyülekezetéből összesen húsz házaspár gyűlt össze a marosvásárhelyi Gecse Dániel Szakkollégium nagytermében. A szervezők igyekezetek kellemes kávéházi hangulatot teremteni: kávéval, süteménnyel, halk háttérzenével várták az érkező házaspárokat, akik egy-egy saját asztal mellé letelepedve lehetőséget kaptak arra, hogy a külvilágot kizárva elsősorban egymásra figyeljenek.
December 13-án este került megrendezésre a Gecse Dániel Református Orvosi és Egészségügyi Szakkollégium nagytermében Dr. Turóczi Ildikó kézdivásárhelyi orvos előadása. A Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesülete és a kollégium közös szervezésében megrendezett kedd esti program több mint 160 egyetemistát és fiatalt mozgatott meg, akik mind azért látogattak el az előadásra, hogy betekintést nyerjenek egy magyar orvos Afrikában töltött hónapjaiba, hogy olyan tapasztalatokat, élményeket kapjanak, amelyek esetleg meghozzák a kedvüket és bátorságukat ahhoz, hogy hasonló programban vegyenek részt.